Nucile sunt bogate in acizi grasi omega-3, fibre, proteine, minerale esentiale printre care potasiu, magneziu si cupru.
Uleiul de nuci poate fi folosit ca ingredient pentru gatit si dressing pentru salata dar si in cosmetica, in tratamentul mai multor probleme ale pielii si ale pielii. Iata care sunt cateva dintre calitatile cosmetice ale uleiului de nuci.

Estompeaza ridurile
Uleiul de nuci este de mare ajutor in tratamentul ridurilor, inca din secolul al XVII-lea, fiind mai mult decat un simplu remediu popular, deoarece calitatile sale sunt sustinute stiintific. Cand este folosit in alimentatie, are un efect benefic asupra pielii, datorita nutientilor esentiali. Aplicat pe piele, are o textura fina si nu lasa urme de grasime.

Are proprietati anti-fungice
Uleiul de nuci este un bun remediu impotriva infectiilor fungice, precum candidoza. Poate fi aplicat pe zonele afectate sau amestecat cu alte ingrediente cu proprietati similare precum usturoiul, pentru a-i spori eficienta.

 Este un bun adjuvant in tratamentul psoriazisului
Aceasta boala este dureroasa si persistenta, insa simptomele ei pot sa fie ameliorate folosind ulei de nuci. Adauga doar cateva picaturi in apa de baie, pentru a calma inflamatiile, sau aplica uleiul direct pe pielea cu probleme.

O buna sursa de omega-3
Uleiul de nuci este o sursa vegetala bogata in acizi grasi omega-3, benefici asupra inimii, care protejeaza organismul de cancer dar si de inflamatii ale pielii si eczeme. Inlocuieste uleiul din floarea soarelui cu cel din nuci, in prepararea mancarii, sau foloseste-l in salatele si meniurile cu legume.

Combate problema caderii parului
Caderea parului poate fi o afectiune stresanta, de fiecare data cand ne pieptanam. Uleiul de nuci are proprietati benefice si in acest sens, datorita continutului de omega-3 care impiedica distrugerea celulelor.

Alunga matreata
Uleiul de nuci este ideal in combaterea matretii, ajutand la pastrarea unui scalp curat. Aplica-l in mod regulat, pentru a te bucura din plin de rezultate.
Stimuleaza crestera parului
Uleiul de nuci ajuta si la crestrea parului, deoarece este foarte bogat in potasiu, esential pentru regenerarea celulara si accelerarea cresterii parului.

 

Bibliografie:
www.stylecraze.com

www.livestrong.com

www.livenedup.com

 

Imagine: © Depositphotos.com (sriba3)